SPRING SPECIAL: Waarom produceert BIOEFFECT de EGF in gerst?

SPRING SPECIAL: Waarom produceert BIOEFFECT de EGF in gerst?

Nu de lente eindelijk uit de startblokken is, en de dagen langer en warmer worden, zien we eindelijk weer wat meer groen buiten. Bomen, planten en zelfs gras zijn cruciaal voor ons bestaan, maar wist je dat we planten zelfs kunnen benutten om hoogwaardige ingrediënten te creëren? Hoewel het geen geheim is dat de meest geavanceerde genetische onderzoeken zich vaak richten op planten biologie, is een van de eerste vragen die vaak opkomt als men meer leert over BIOEFFECT toch: Waarom de (gerst)plant?

Gerst heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de mens. Als een van de eerste gedomesticeerde granen, wordt gerst al eeuwenlang gegeten en gebrouwen, en heeft het bijgedragen aan het ontstaan van de ontwikkelde Euraziatische beschavingen. Ook voor ons heeft het gerst belangrijke karakteristieken - kwaliteiten die perfect aansluiten op onze biotechnologische behoeften. Het is de perfecte gastheer om replica's van de menselijke groeifactoren in te produceren.   

Het allerbelangrijkste kenmerk van de gerstplant is dat het een gesloten biologisch systeem is: het is een zelfbestuiver en kan dus niet bloemen van een andere plant bestuiven. Niet alleen maakt dit crossbestuiving tussen verschillende soorten planten onmogelijk, maar de gerstplant bestuift niet eens een andere identieke gerstplant die slechts op een paar stappen afstand staat. Dit is extreem belangrijk voor de puurheid, en niet te vergeten essentieel voor de beheerste, verantwoorde productie, of “moleculair boeren”. Met een gesloten systeem kunnen pollen met nieuwe genen verspreid worden naar de bloemen van andere planten. Dit verbluffende feit houdt in dat BIOEFFECT zijn 25 verschillende groeifactoren allemaal kan kweken in een en dezelfde ecologische kas in verschillende gerstplanten, zonder risico op cross-bestuiving. Planten hebben een immense biologische complexiteit, maar in gerst heeft BIOEFFECT een soort gevonden diens complexiteit perfect aansluit op onze biotechnologie.  

BIOEFFECT’s doorbraak op het gebied van de gerstplant vond plaats toen onze wetenschappers in 2003 voor het eerst een gen konden toevoegen aan de plant. Tegen 2006 ontwikkelden zij een stabiele replica van een menselijke groeifactor voor productie. BIOEFFECT werd het eerste bedrijf die een portfolio aan menselijke groeifactoren wist te produceren in planten, en met name de gerstplant. Toen bedrijven in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan groeifactoren met gebruik van de E.coli bacterie of menselijk weefsel begonnen toe te voegen aan huidverzorging als een medium voor groei zag BIOEFFECT een kans voor onze unieke pure, gerst gekweekte groeifactoren. In tegenstelling tot de andere huidverzorgingsbedrijven, dragen onze gerst gekweekte groeifactoren geen enkel risico op mens-overdraagbare ziektes en bacteriële endotoxinen, zoals vaak gebeurd bij bedrijven die de factoren kweken in E. coli of in menselijke cellen.

Wanneer we spreken over puurheid en effectiviteit bij BIOEFFECT, benaderen we dit op verschillende niveaus: van onze bewezen wetenschap, de gerstplant z’n unieke karakteristieken, het gebruik van weinig ingrediënten in producten, tot onze ecologische kassen in IJsland. Met BIOEFFECT’s unieke gebruik van de plant, blijft gerst een cruciale rol spelen in de menselijke cultuur.

Als een directe klassieker direct na de lancering blijft BIOEFFECT EGF Serum de gouden standaard in anti-ageing en hydratatie. Met onze gerst gekweekte EGF (Epidermale Groei Factor), een cellulaire activator, herstelt het uw huideigen glans en vochtbalans terwijl het fijne lijntjes en rimpels minimaliseert.

Geniet van het beste dat het voorjaar heeft te bieden met BIOEFFECT’s geavanceerde huidverzorging.Schrijf een reactie