twee gratis samples bij elke bestelling.

Onze Merry Cadeausets

 

Dit jaar zijn onze Holiday Gift Sets verpakt in een prachtige hoes, versierd met unieke designs van de veelgeprezen kunstenaar James Merry

James Merry is beeldend kunstenaar en komt oorspronkelijk uit Gloucestershire in het Verenigd Koninkrijk. Hij woont al meer dan tien jaar in IJsland en werkt vanuit een kleine studio bij Hafravatn, een pittoresk meertje vijftien minuten buiten Reykjavík. Al zijn prachtige werk, waarbij hij gebruik maakt van verschillende media en materialen, is handgemaakt.

"Hoewel ik mezelf meestal beschrijf als borduurkunstenaar, omvat mijn productie ook andere media - zoals metaalbewerking, zilversmeden, maskers maken, illustratie en digitaal ontwerp. Ik ben vooral bekend door mijn veelvuldige samenwerkingen met Björk in de afgelopen 12 jaar, als co-creative director voor haar visuele output, maar ik heb in de loop der jaren ook met andere instellingen en creatieven samengewerkt, zoals het V&A Museum, Iris Van Herpen, Tilda Swinton, Gucci, Tim Walker en The Royal School of Needlework."

Bij het creëren van het kunstwerk voor de BIOEFFECT Holiday Cadeausets, liet James zich inspireren door zijn bezoek aan onze kas waar wij de gerstplanten kweken. Vanuit de kenmerkende groene strepen van BIOEFFECT ontstaat zo een prachtig patroon en neemt vormen en wervelingen aan die geïnspireerd zijn op de gerstplanten en het EGF-eiwit zelf.

"Ik was ongelofelijk geïnspireerd door de diepgang van de wetenschap achter BIOEFFECT, en het was verbazingwekkend om getuige te zijn van het hele magische proces waar de gerstplant bij betrokken is. Na dat bezoek wist ik dat ik mijn ontwerp op de een of andere manier al deze aspecten wilde laten weerspiegelen: om iets buitenaards te creëren met zijn wortels in de wetenschap, waarin zowel de gerstplant als het logo, en het micro- en macroscopische zijn opgenomen.

 

 

Ik ben begonnen met een gedetailleerd onderzoek naar het EGF-eiwit en werd meteen aangetrokken door de fysieke microscopische structuur. Het deed me denken aan linten en draden, dus als textielkunstenaar was dat natuurlijk erg aantrekkelijk. Veel van mijn werk is gericht op het proces van transformatie, waarbij ik probeer het moment van metamorfose vast te leggen. Dus besloot ik dat deze proteïnestructuur-linten uit het logo moesten groeien en aan de uiteinden moesten veranderen in zilverkleurige gerst. Nadat ik dit had geschetst, begon ik het ontwerp te testen met geborduurde groene draden - en voegde er met de hand metallic zilveren details aan toe, totdat het uiteindelijke ontwerp tevoorschijn kwam."

James kwam in 2009 voor het eerst naar IJsland vanwege zijn werk met de IJslandse zangeres Björk en bracht er gaandeweg steeds meer tijd door. "Uiteindelijk begon het als thuis te voelen, dus maakte ik de overstap definitief en sindsdien is dit mijn thuis en werkplek. Leven in de IJslandse natuur geeft me zoveel vreugde en rust, ik denk niet dat ik ooit nog ergens anders zal wonen."

James geeft zelf toe dat hij altijd slecht is geweest in het onderhouden van een goed huidverzorgingsregime, maar dat is sterk verbeterd toen hij naar IJsland verhuisde. "Ik ging elke dag naar het zwembad en nam huidverzorging op in die routine. Ik geef meestal de voorkeur aan producten die eenvoudig en puur zijn, met zo weinig mogelijk ingrediënten, en daarom gebruik ik graag BIOEFFECT naast andere zuivere en biologische basisproducten zoals rozenwater en rozenbottelzaadolie. Het EGF serum is een absolute onverslaanbare klassieker, maar de laatste tijd ben ik ook dol op de EGF Essence. Het is bedrieglijk briljant, ik gebruik het als een toner na het reinigen en het creëert zo'n mooie zachte basis om andere serums of moisturizers overheen aan te brengen."