Gratis levering zonder minimumaankoop

"Glazed Doughnut Skin": Wat is het precies en hoe creëer je deze look?

Het was misschien wel de grootste huidverzorgingstrend van 2022. "Als ik niet als een geglazuurde donut in bed lig, dan doe ik iets verkeerd," zei Hailey Bieber eerder dit jaar in een YouTube-video. Het resultaat: een van de grootste - en lekkerste - huidverzorgingstrends die we tot nu toe hebben gezien: 'Glazed Doughnut Skin'.

 

Wat is 'Glazed Doughnut Skin'?

 

Zoals de naam al doet vermoeden, verwijst de term naar een huid die extreem gehydrateerd is, waardoor de teint zichtbaar vol, glanzend en glazuurachtig is - net als een geglazuurde donut dus. Zowel bepaalde huidverzorgingsproducten als ook make-up, kunnen worden gebruikt om deze look te creëren. Wat de methode ook is, het doel blijft hetzelfde; een huid die er zichtbaar stevig en glazuurachtig uitziet, en van binnenuit straalt.

 

BIOEFFECT turban microfibre

 

Wat is het verschil tussen 'Glazed Donut Skin' en 'Glas Skin'?

 

De nieuwe rage, die voor veel ophef zorgt op sociale media, heeft veel te maken met een andere populaire huidverzorgingstrend genaamd ‘Glas Skin’. Beide termen verwijzen naar een vlekkeloos stralende huid. Maar wat is dan het verschil? 'Glas Skin’ is een huid met een glasachtige textuur, dan ben je op zoek naar een look van volmaakte perfectie. Om zo'n effect te bereiken, hebben de meesten van ons nogal wat huidverzorgingsproducten en make-up nodig, wat nogal wat tijd kost. In plaats van te streven naar een vlekkeloze look, draait het bij 'Glazed Doughnut Skin' allemaal om een natuurlijke, gezonde gloed.

 

Hoe creëer je 'glazed doughnut skin'?

 

Het creëeren van de populaire 'Glazed Doughnut'-huidtextuur is eenvoudig wanneer je de juiste producten gebruikt. In het kort ziet deze huidverzorgingsroutine dan als volgt uit:

 

  1. Dubbele reiniging
  2. Gezichtsessentie - voedt en bereidt de huid voor
  3. Serum - een actieve formule die het vocht vasthoudt
  4. Gezichtscrème - sluit het vocht in (zie 'slugging', kan ook met een gezichtsmasker)
  5. 5. Extra! Behoud de look gedurende de dag door een voedende gezichtsspray te gebruiken wanneer nodig

 

Het stappenplan voor een 'Glazed Donut Skin'-routine.

      1. Dubbele reiniging

       Een schone huid is een noodzakelijke basis voor huid- en make-upproducten. Als je van plan bent om eruit te zien als een glazuurde donut, begin dan idealiter met een dubbele reiniging. We raden vooral het Micellair Reinigingswatern aan, onze zachte gezichtsreiniger die make-up en onzuiverheden van het huidoppervlak verwijdert. Daarna is het goed om een diep reinigende formule te gebruiken om ervoor te zorgen dat alle onzuiverheden uit de huid zijn verwijderd, de poriën schoon zijn en dode huidcellen zijn verwijderd.

      2. Essence

       De 'Glazed Doughnut'-methode geeft prioriteit aan hydratatie. Daarom wordt de reiniging bij voorkeur gevolgd door een voedende gezichtsessentie om vocht naar de huid te brengen en de opname van de daarop volgende huidverzorgingsproducten te ondersteunen. We raden vooral onze EGF Essence aan, die het voordeel heeft ten opzichte van andere producten in zijn categorie omdat het het actieve en effectieve Barley EGF bevat - een vochtbindend signaalproteïne. Het is ook speciaal ontwikkeld om de effectiviteit van andere BIOEFFECT EGF-huidverzorgingsproducten te optimaliseren.

      3. Serum

       Breng vervolgens een serum aan op je huid. Serums zijn lichte formules in vloeibare vorm die gemakkelijk in de huid doordringen. Ze bevatten vaak actieve ingrediënten om de vochtretentie te verhogen, voeding te geven en vocht vast te houden. Ons EGF Serum is ideaal voor deze stap, omdat het extreem hydraterend is en zich richt op het verminderen van de zichtbarheid van rimpels en fijne lijntjes met slechts 9 pure ingrediënten - waaronder Barley EGF.

      4. Gezichtscrème

       Tot slot is het tijd om het vocht in de huid op te sluiten, vergelijkbaar met de 'slugging'-methode. Voor deze stap wordt een rijke en hydraterende crème op de huid aangebracht. Dit helpt vochtverlies van de huid te voorkomen. Maar in plaats van vocht in te sluiten met stoffen zoals vaseline - zoals vaak wordt gedaan bij 'slugging' - gebruikt de ‘glazed doughnut’-methode hydraterende crèmes en gezichtsoliën. Dit kan de effectiviteit van actieve ingrediënten zoals retinol, zuren en vitamine C verbeteren, dus het wordt meestal niet aanbevolen om deze ingrediënten samen met 'slugging' te gebruiken. Voor sommige huidtypes kunnen zware moisturizers of oliën huidirritaties veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je individueel rekening houdt met de conditie je de huid voordat je een huidproduct kiest. Voor deze essentiële stap richting 'Glazed Doughnut Skin' adviseren wij vooral onze gezichtscrèmes; de EGF Power Cream en de Hydrating Cream. De EGF Power Cream is een voedende gezichtscrème geschikt voor alle huidtypen, maar speciaal ontwikkeld voor de rijpere of droge huid. Onze Hydrating Cream is licht en olievrij, waardoor deze ideaal is voor mensen met een normale, gecombineerde of vette huid, of degenen die gewoon de voorkeur geven aan lichtere formules.

      5. Voor dat beetje extra.

       Voor extra hydratatie kun je een gezichtsmasker gebruiken om op een eenvoudige maar effectieve manier vocht in de huid vast te houden. Ons Imprinting Hydrogel Masker is bijvoorbeeld een verkoelend en kalmerend gelmasker dat vochtretentie in de huid stimuleert. Het zit bomvol voedend hyaluronzuur en is speciaal ontwikkeld om de effecten van BIOEFFECT EGF-serums te maximaliseren. Als je het masker aan je 'glazed doughnut skin'-routine wilt toevoegen, raden we aan om het na een serum te gebruiken, en voordat je een gezichtscrème op de huid aanbrengt. Nog meer glow kan je creëren door een gezichtsolie te gebruiken. Om de 'Glazed Doughnut Skin' à la BIOEFFECT te creëren - en het gedurende de dag te behouden - raden we aan om de OSA Water Mist regelmatig over het gezicht te sprayen. Deze hydraterende gezichtsspray laat de huid goed gevoed, stevig en glad achter en zorgt voor perfecte vochtlevels gedurende de dag. OSA Water Mist kan ook over make-up worden gesprayd voor een verfrissende boost.

BIOEFFECT brumisateur OSA et model