Dubbele punten op alle producten. 1€ = 2 Punten.
Er zijn andere producten op de markt die de cellulaire activator EGF bevatten, maar het baanbrekende serum van BIOEFFECT is het eerste huidverzorgingsproduct dat EGF bevat die in planten is gemaakt. Andere producten bevatten EGF gekweekt in E. colibacteriën of in dierlijke cellen, terwijl de productie van EGF in gerst ervoor zorgt dat de EGF vrij is van bacteriële endotoxines, menselijke infectieuze agentia en andere potentiële verontreinigingen die geassocieerd worden met conventionele productiegastheren.
Nee, 30 DAY TREATMENT van BIOEFFECT bevat de drie cellulaire activatoren EGF, KGF en IL-1a, die in synergie werken op de twee bepalende lagen van de huid, de epidermis en de dermis. BIOEFFECT zet zich in voor voortdurend onderzoek naar de werkzaamheid van cellulaire activatoren in cosmetica.
De cellulaire activatoren in de BIOEFFECT-producten zijn anders dan alle andere groeifactoren op de markt omdat ze plantaardig zijn. Tot op heden gebruiken alle andere bedrijven die cellulaire activatoren toepassen in hun huidverzorgingsproducten eiwitten die in bacteriën (E. coli), dierlijke cellen of gist worden geproduceerd. De productie van cellulaire activatoren in gerstzaden garandeert dat ze vrij zijn van bacteriële endotoxinen, menselijke infectieuze agentia en andere potentiële contaminaties die geassocieerd worden met de productie in conventionele productiegastheren. Door de cellulaire activatoren in planten te produceren, is het mogelijk een ongeëvenaard niveau van zuiverheid en activiteit te bereiken.
De formule van BIOEFFECT EGF SERUM is speciaal ontwikkeld om de activiteit van de cellulaire activator EGF te behouden en te stimuleren, onafhankelijk van het huidtype. Onderzoek toont aan dat het serum een even uitstekend effect heeft op alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige. Bovendien bevat het slechts 7 ingrediënten en is het vrij van bekende allergenen.
Nee. BIOEFFECT EGF SERUM is op zichzelf een uitstekende vochtinbrenger. Het kan zijn dat vettige/olieachtige substanties in traditionele nachtcrèmes de werkzaamheid van de cellulaire activator EGF verminderen, daarom raden wij aan om ’s nachts alleen EGF te gebruiken. Als je er echter een andere crème overheen wilt gebruiken, kun je het beste 10 tot 20 minuten wachten voordat je tijdens je huidverzorgingsroutine het volgende product aanbrengt.

Het is prima om make-up over het serum te gebruiken, maar we raden je aan ten minste 10 minuten te wachten voordat je een ander product (huidverzorging of make-up) aanbrengt.

BIOEFFECT EGF DAY SERUM is een geavanceerd anti-aging serum dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik overdag als een effectieve routine samen met onze bestseller BIOEFFECT EGF SERUM. Het levert meervoudige anti-aging voordelen, herstelt de vochtbalans van de huid en zorgt voor een gladde finish, een ideale basis voor het aanbrengen van make-up.

Voor de jongere huid adviseren wij BIOEFFECT DAYTIME, een voedende dagcrème die speciaal is ontwikkeld om samen te werken met BIOEFFECT EGF SERUM en de nachtelijke werking te verlengen.

Voor een intensievere boost raden wij je aan je EGF-ervaring te beginnen met BIOEFFECT 30 DAY TREATMENT, die ’s ochtends en ’s avonds moet worden gebruikt gedurende een behandelingsperiode van één tot vier maanden per jaar, afhankelijk van de behoeften (stadium van rimpelontwikkeling).

Vul uw EGF-routine aan met ons EGF EYE SERUM, speciaal ontwikkeld voor de tere huid van de oogcontouren, met een verkoelende applicator met kogeltje om donkere kringen en wallen te verminderen.

Wij raden aan BIOEFFECT BODY INTENSIVE op het lichaam te gebruiken. BIOEFFECT BODY INTENSIVE is speciaal ontwikkeld om de huid van het lichaam gladder, zachter en steviger te maken. BIOEFFECT EGF SERUM kan ook op het lichaam worden gebruikt, hoewel het speciaal is ontwikkeld voor de kwetsbare huid van het gezicht, de hals en de oogcontouren.

Als het serum eenmaal per dag op het gezicht en de hals wordt aangebracht, gaat een flacon van 15 ml ongeveer drie maanden mee. Begin met 2 druppels en verhoog tot 4 druppels indien nodig. Als je een vettig of plakkerig gevoel krijgt, verlaag dan de dosering (EGF SERUM bevat geen oliën, geurstoffen of parabenen). Dit betekent namelijk dat je te veel van de formule op de huid aanbrengt.

Ja. Het gecombineerde effect van de cellulaire activator EGF en het hyaluronzuur hydrateert, voedt en verzacht de huid. BIOEFFECT EGF SERUM is bijzonder heilzaam voor de droge en gevoelige huid en talrijke gebruikers hebben gemeld dat hun droge plekjes verminderen naarmate de huid vollediger gehydrateerd wordt.

BIOEFFECT EGF SERUM bevat EGF, een natuurlijk voorkomend huideiwit dat kan worden beschouwd als de ‘dirigent’ voor de vernieuwing van huidcellen. EGF geeft de huidcellen het signaal om hun vernieuwingsproces te versnellen en de productie van collageen en elastine te verhogen, wat resulteert in een verhoogde glans en helderheid en een vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

Veel gebruikers melden dat de hydraterende werking van het serum ervoor zorgt dat de wallen onder de ogen verminderen en dat donkere kringen drastisch verdwijnen doordat de huid gladder wordt en de teint egaler. Als je op zoek bent naar vermindering van fijne lijntjes en rimpels, herstel van de glans en stevigheid van de huid rond de ogen en vermindering van tekenen van vermoeidheid, raden wij je aan BIOEFFECT EGF EYE MASK TREATMENT te gebruiken. Het is een snelle, maar geavanceerde thuisbehandeling, die een aanvulling vormt op een EGF-routine, omdat het de gevoelige huid rond je ogen verfrist en verjongt.

Hoewel er geen specifieke tests zijn uitgevoerd op mensen met eczeem of andere moeilijke huidaandoeningen, zorgt ons streven naar zuiverheid bij de productie van BIOEFFECT EGF SERUM ervoor dat veel van deze gebruikers zeer positieve resultaten boeken.

Bij de productie van BIOEFFECT EGF SERUM worden geen conserveermiddelen gebruikt. Wij zijn er trots op dat we alleen die ingrediënten gebruiken die nodig zijn om de cellulaire activator in zijn effectiefste vorm af te leveren.

De warmte die sommige gebruikers voelen na het aanbrengen van BIOEFFECT EGF SERUM is een teken van de verhoogde celvernieuwende activiteit die in de huid plaatsvindt.

Een klein aantal mensen meldt de vorming van kleine puistjes wanneer zij beginnen met het gebruik van BIOEFFECT EGF SERUM. Dit kan te wijten zijn aan de zeer actieve ingrediënten die een verhoogde cellulaire activiteit aan het oppervlak van de opperhuid veroorzaken. Gewoonlijk verdwijnen de puistjes na één of twee weken. Als dit niet het geval is, stop dan met het gebruik en vraag om nader advies.

Net als je huid is de activiteit van eiwitten, zoals van de cellulaire activator EGF, zeer gevoelig voor chemicaliën. Daarom is de formule van BIOEFFECT EGF SERUM uitzonderlijk zuiver en bevat het alleen ingrediënten die de activiteit van de cellulaire activator EGF beschermen en versterken.

• Glycerine – voor een hydraterend effect.


• Aqua – Zuiver IJslands bronwater.

• Natriumhyaluronaat – Het zout van hyaluronzuur. Een zeer vochtinbrengend bestanddeel.


• Tromethamine – Een natuurlijk buffermiddel met een effectief pH-bereik van 7,0–9,2.

• Natriumchloride – Een stabilisator om de effectiviteit van de EGF te vergroten.


• Hordeum vulgare zaadextract – Een actief botanisch extract van gerst.

• EGF (Gerst sh-oligopeptide-1) – EGF (epidermale groeifactor), een biologisch actief eiwit dat de celvernieuwing stimuleert.

Nee. Wij streven ernaar onze producten zo zuiver mogelijk te houden en daarom zijn er geen geurstoffen aan het serum toegevoegd.

Vanwege de algemene celactiverende eigenschappen van EGF adviseren wij mensen die een medische voorgeschiedenis hebben, of hebben gehad, van huidziekten of andere ziekten die de huid zouden kunnen aantasten, hun arts te raadplegen voordat zij een ‘actief’ huidverzorgingsproduct gebruiken.

BIOEFFECT EGF SERUM is wetenschappelijk ontwikkeld, verantwoord vervaardigd en bevat uitsluitend zuivere en veilige ingrediënten. Er zijn geen conserveringsmiddelen en/of geur- of kleurstoffen aan het serum toegevoegd. Het actieve ingrediënt, de cellulaire activator EGF, wordt geproduceerd in gerstzaden, met behulp van gentechnologie in een groen productiesysteem in IJsland. Het serum is dus een zeer zuiver en biologisch huidverzorgingsproduct, maar omdat gentechnologie en wetenschap de basis vormen voor de productie van het serum, kan het niet worden geclassificeerd en gecertificeerd als ‘biologisch’.

Ja, veel gebruikers geven er de voorkeur aan het serum ’s morgens op een schone huid aan te brengen en sommigen gebruiken het zowel overdag als ’s avonds. Het is raadzaam geen make-up of andere producten aan te brengen binnen 10 minuten na gebruik van BIOEFFECT EGF SERUM, omdat dit de activiteit van de cellulaire activator EGF kan verstoren. Het serum bevat geen zonnebescherming; wij raden u aan een aparte zonnebrandcrème te gebruiken ter bescherming tegen schadelijke UVA.

BIOEFFECT EGF SERUM bevat geen van de ingrediënten die voorkomen op lijsten van huidverzorgingsproducten die tijdens de zwangerschap moeten worden vermeden. Bovendien zijn alle ingrediënten van BIOEFFECT EGF SERUM wettelijk toegestaan als cosmetica-ingrediënten volgens de EU-richtlijn 76/768/EEG. Er is echter geen specifiek onderzoek uitgevoerd om de veiligheid van het gebruik van BIOEFFECT EGF SERUM tijdens de zwangerschap te beoordelen. Wij raden zwangere vrouwen daarom aan hun arts te raadplegen alvorens BIOEFFECT EGF SERUM te gebruiken.

De cellulaire activatoren (ook wel ‘groeifactoren’ genoemd) werken als een natuurlijk signaleringssysteem tussen de huidcellen, waardoor het celherstel effectief wordt ‘ingeschakeld’ en de huid er jong en gezond blijft uitzien. Door gebruik te maken van de bewezen anti-aging kracht van cellulaire activatoren, stimuleren BIOEFFECT-huidverzorgingsproducten het huideigen vernieuwingsproces.

De unieke biotechnologie achter BIOEFFECT is gebaseerd op ons begrip van de genetische taal: we hebben de genetische instructies over hoe de cellulaire activator EGF (epidermale groeifactor) wordt gemaakt, vertaald naar het genetische dialect van gerst. Op die manier kunnen we de gerstplant instrueren om EGF te maken in zijn zaad, die identiek is aan de EGF in onze huid, en die de huid beschouwt als zijn eigen EGF.

EGF staat voor ‘epidermale groeifactor’. Groeifactoren zijn cellulaire activatoren: het zijn signaalmoleculen die met cellen communiceren en een boodschap sturen om te herstellen, te verjongen of te prolifereren. Honderden verschillende groeifactoren controleren de meer dan 300 celtypes in de mens. Ze zijn de cruciale voormannen op de bouwplaats die de ontwikkeling van uw lichaam is, en ze werken jarenlang op volle capaciteit. Ons lichaam produceert vanaf de geboorte tot aan de volwassenheid overvloedige hoeveelheden van verschillende groeifactoren die van invloed zijn op de groei van alles, van botten tot organen tot zenuwen tot huid.

Maar wanneer we volwassen worden, neemt de productie af. Als gevolg daarvan vertraagt de celvernieuwing en het herstel, wat uiteindelijk gevolgen heeft voor onze gezondheid en ons uiterlijk. Onze huid wordt na onze 20e elk jaar 1% dunner, en vijf jaar na de menopauze wordt onze huid 30% dunner.

Sinds 1986 is het medisch onderzoek naar groeifactoren explosief toegenomen. Enorme doorbraken zijn onder meer levensreddende behandelingen, zoals het gebruik van G-CSF, een groeifactor die de aanmaak van witte bloedcellen na chemotherapie stimuleert.

EGF, of epidermale groeifactor, helpt om nieuwe huid bij brandwondenslachtoffers te laten groeien en om het wondherstel te versnellen. Maar EGF kan ook worden gebruikt om de lichaamseigen voorraad aan te vullen, die met de leeftijd afneemt. Het gebruik van EGF stimuleert de proliferatie van de lichaamseigen huidcellen, waardoor de huid sneller vernieuwt en stralender wordt, terwijl het verouderingsproces wordt vertraagd. Het stimuleert de productie van collageen en elastine, de veerkrachtige steigers van de huid, waardoor de teint en elasticiteit toenemen. Het verhoogt het vermogen van de huid om water op te slaan en vermindert vochtverlies. Het resultaat is een gezondere, dichtere, beter gehydrateerde en jonger uitziende huid.

Menselijke groeifactoren worden veel gebruikt in medisch onderzoek, zoals in stamceltechnologie, maar sommige worden ook gebruikt als zeer belangrijke geneesmiddelen tegen kanker.

De betekenis is enorm: voor medisch onderzoek, voor het begrijpen van onze cellen, voor medicijnen, voor stamceltechnologie-onderzoek en voor de nieuwe, regeneratieve geneeskunde.